Postup
Krok 1
Kokosové mléko společně s medem zahřejeme zhruba na 80 °C. Pokud nemáme speciální teploměr, poznáme to tak, že se hladina začne pomalu vlnit a mléko začne vytvářet malý škraloup. Odstavíme a po chvíli škraloup odstraníme.
Krok 2
Poté co kokosové mléko trošku zchladne, zhruba na 40 °C (je ještě lehce teplé, ale už nás nepálí), přidáme hrnek jogurtu a důkladně smícháme.
Krok 3
Do čistých, teplých skleniček nalijeme jogurtovou směs, skleničky uzavřeme a dáme do trouby vyhřáté na 40 °C.
Krok 4
Po osmi hodinách (můžeme nechat v troubě i o pár hodin déle – bude záležet na tom, jakou chuť jogurtu máme rádi) přendáme skleničky do lednice a uchováme je zde minimálně 6 hodin. Poté si můžeme dát náš jogurt samotný nebo třeba s čerstvým ovocem nebo s nasekanými oříšky a s medem.
Tip
Poslední skleničku nesníme, ale uchováme si ji na další výrobu domácího jogurtu.
Zdroj: tasty-yummies.com