Caldo verde

Caldo verde je polévka. Je to tradiční Portugalská polévka. Výborná polévka. Polévka v Portugalsku podávaná hlavně o svatbách a narozeninách. Polévka jejíž hlavní ingrediencí je kadeřávek. Teda lépe řečeno druh kadeřávku caldo negro. Kadeřávek je výborný druh kapusty. Tento druh kapusty vám vydrží na zahradě i v zimě. Proto si ho určitě nasaďte. Konec zprávy v českém jazyce.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g kadeřávku zbaveného tuhého řapíku a trochu posekaného
  • 700g oloupaných na kostky nakrájených brambor
  • 1,5l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • cca 100g kousek klobásky chorizo (stačí obyčejná z Lidlu – kupte jemně pikantní, dá to polévce říz)
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 3 větší stroužky česneku
  • lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvý pepř

Postup

1

Chorizo nakrájejte na půl kolečka tlusté asi půl cm. Na olivovém oleji je osmažte dozlatova a odložte na talířek na později.

2

Na oleji po chorizu osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte čepelí rozdrcený a pokrájený česnek a brambory a společně asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, přisolte a vařte 15 minut.

3

Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte kapustu a vařte dalších 15 minut.

4

Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Bezlepková roláda s malinami

Lehké grilované kuře s koriandrem

Video: Sýrovo-brokolicové těstoviny bez umývání nádobí

Bazalkovo-citrónové cupcaky

Játrová omáčka

Makarony se sýrem

Polévka z cukrové kukuřice s koriandrovými krutony

Super snadné slaninové krekry

Pařížský dort

Kuřecí kousky s ananasem