Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Konečně je tu slibovaný recept na bulgur a já jsem z něho naprosto unešená. Je to lehké jídlo, které si můžete dát klidně i studené. Kombinace fenyklu a avokáda je skvělá a granátové jablíčko dodá pokrmu na svěžesti. Tak vzhůru do vaření :-)

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g celozrnného bulguru
  • 1 avokádo (ready to eat)
  • 1 fenykl
  • 1 granátové jablíčko
  • 3 šalotky
  • Hrst rukoly
  • 1 limeta
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Přepuštěné máslo
  • Bílý pepř
  • Himalájská sůl

Postup

1
Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
2
Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme na drobné kostičky pokrájené šalotky a na tenké proužky fenykl. Tuto směs lehce osolíme a opepříme.
3
Až se nám uvaří bulgur, na pánvi si rozpustíme asi lžíci přepuštěného másla a zlehka na něm bulgur osmahneme tak, aby byl lehce křupavý. Bulgur necháme zchladnout.
4
V misce si smícháme olivový olej, šťávu z limetky a med. Zálivku lehce osolíme a opepříme a vhodíme do ní na kostičky pokrájené (oloupané a vypeckované) avokádo.
5
Granátové jablíčko rozkrojíme napůl a „vyboucháme“ z něj pecičky (zde máte návod, jak je z něj dostanete https://www.youtube.com/watch?v=CSqVVRII6KY)
6
A teď už stačí jen smíchat bulgur s fenyklem, avokádem, granátovým jablíčkem a rukolou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Originální zdobení oblíbených cupcakes v podzimním stylu

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Risotto con spinaci

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

VIDEORECEPT: Rychlé jednoduché lívance

Jacket potatoes s pečenými fazolemi

Ciabatta s opečenou slaninou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Hříšné brownies s bourbonem

Ořechy

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Krůtí stehna s provensálským kořením