Skladování potravin není jednoduché, a proto vám přinášíme několik tipů, jak na to. Podívejte se na těchto 18 zajímavých a praktických tipů a nechte se inspirovat :).
1. Cibule skladované v punčoše, vydrží až 8 měsíců
2. Jemné bylinky skladujte jako květiny. Dejte do pytlíku, zavažte gumičkou a dejte do lednice
3. Olejovité bylinky skladujte nasucho
Olejovité bylinky jako je tymián stačí zavěsit v pokojové teplotě.
4. Použijte přípravek z octa, aby vše bobulovité vydrželo déle
5. Neskladujte cibuli spolu s bramborami
Cibuli vyhovuje chladné, suché prostředí.
6. S bramborami naopak skladujte jablka
Bramboraby pak nebuou tak rychle klíčit.
// //
9. Zamrazte bylinky v olivovém oleji nebo másle
10. Chřest skladujte jako řezané květiny
11. Zabalte korunky banánů do folie
Vydrží o 3 až 5 dní déle, což je obzvlášť vhod, pokud kupujete organické banány.
Tento tip naleznete i v našem článku 15 Tipů do kuchyně.
12. Tento trik vám pomůže uchovat salát křupavý a čerstvý o týden déle
Papírová utětrka pohlcuje vlhkost, takže salát nebředne. I tento tip naleznete v našem článku 15 Tipů do kuchyně.
13. Celer a brokolicevydrží o 4 týdny déle zabaleny v alobalu
14. Umývejte lednici
15. Jak skladovat rajčata
Tímto Vám asi vytřeme zrak, ale neskladujte rajčata v plastových pytlících! Uvězněný Ethylen urychlí jejich kažění.
Nezralá rajčata by měla být skladována stonkem dolů, v papírovém sáčku nebo v jedné vrstvě v kartonové krabici a to v chladu, dokud nebudou červená. Aby zrála rychleji, skladujte je v společně s ovocem. Plyny které vylučuje jim totiž pomohou k rychlejíšmu uzrání.
Zralá rajčata skladujeme ideálně v pokojové teplotě z dosahu slunečníího světla,kupříkladu v kredenci. Naskládána v jedné vrstvě, nedotýkající se jedno druhého a stonkem vzhůru. Ideální je mít je třeba ve dvou přepravkách nad sebou.
Přezrálá rajčata by měla být v lednici.
via Yumsugar.