fbpx

18 praktických tipů na skladování potravin

enhanced-buzz-1053-1349190108-5

Skladování potravin není jednoduché, a proto vám přinášíme několik tipů, jak na to. Podívejte se na těchto 18 zajímavých a praktických tipů a nechte se inspirovat :).

1. Cibule skladované v punčoše, vydrží až 8 měsíců

Onions stored in pantyhose will last as long as 8 months. seriouseats.com

2. Jemné bylinky skladujte jako květiny. Dejte do pytlíku, zavažte gumičkou a dejte do lednice

Ovšem neuvazujte gumičku nadoraz, aby mohly bylinky trochu dýchat, jinak se Vám zapaří.

Store delicate herbs like flowers, then cover with plastic, secure with a rubberband, and refrigerate.

3. Olejovité bylinky skladujte nasucho

Olejovité bylinky jako je tymián stačí zavěsit v pokojové teplotě.

Treat oily herbs differently.

4. Použijte přípravek z octa, aby vše bobulovité vydrželo déle

Vytvořte mix jednoho dílu octa (Vinný či jablečný) a deset dílů vody. Poměr je vylad+ěn tak přesně, že nebudete cítit chuť octa. Jahody či maliny jen operte v této lázni, slijte, osušte a dejte do lednice. Například maliny vydrží o týden déle, jahody až o dva týdny déle bez měknutí!

Use a vinegar solution to make your berries last longer.

passionforsavings.com

5. Neskladujte cibuli spolu s bramborami

Cibuli vyhovuje chladné, suché prostředí.

Don't store onions with potatoes.

thevspotblog.com

6. S bramborami naopak skladujte jablka

Bramboraby pak nebuou tak rychle klíčit.

Store potatoes with apples to keep them from sprouting. homesteadsurvival.blogspot.com

7. Stačí jedno shnilé jablko a zkazí se všechny okolo

One rotten apple can spoil the bunch.

thedailymeal.com

8. Potřete nakroujenou část sýra máslem, aby neosychal

Add a dab of butter to the cut side of cheese to keep it from drying out.

thedailymeal.com

9. Zamrazte bylinky v olivovém oleji nebo másle

Ideální je použít klasické formičky na led. Bylinky do sebe natáhnou olej a kostky jsou ideální pro práci. Stačí vyklepnout a poslouží jako základ pokrmu. Nejlepší je takto zamrazit: Rozmarýn, Šalvěj, Tymián a Oregáno. Naopak Kopr, Bazalka a Máta by vždy měly být čerstvé.

Freeze and preserve fresh herbs in olive oil.

thekitchn.com

10. Chřest skladujte jako řezané květiny

Teda aspoň podobně. Odřízněte tvrdé kmínky, dejte do vody a překryjte plastovým pytlíkem. Takto jej dáme do ledničky. Zůstane čerstvý a křupavý minimálně o týden déle. Takto můžete skladovat i koriandr a petržel.

Store asparagus like cut flowers.

alwaysorderdessert.com

11. Zabalte korunky banánů do folie

Vydrží o 3 až 5 dní déle, což je obzvlášť vhod, pokud kupujete organické banány.

Tento tip naleznete i v našem článku 15 Tipů do kuchyně.

Wrap the crown of a bunch of bananas with plastic wrap. snapguide.com

12. Tento trik vám pomůže uchovat salát křupavý a čerstvý o týden déle

Papírová utětrka pohlcuje vlhkost, takže salát nebředne. I tento tip naleznete v našem článku 15 Tipů do kuchyně.

This trick using a paper towel will keep your salad lettuce fresh all week long.

img.gawkerassets.com

13. Celer a brokolicevydrží o 4 týdny déle zabaleny v alobalu

Wrap celery, broccoli, and lettuce in tin foil before storing in the fridge.

preparetodaywardnewsletter.blogspot.com

14. Umývejte lednici

Jakmile se v lednici něco zkazí, zanechává to za sebou tlupu bakterií, které se s chutí pustí do dalšího jídla. Vydesinfikujte lednici, vše pak zůstane čerstvé o něco déle.

Clean your fridge.

google.com

15. Jak skladovat rajčata

Tímto Vám asi vytřeme zrak, ale neskladujte rajčata v plastových pytlících! Uvězněný Ethylen urychlí jejich kažění.

Nezralá rajčata  by měla být skladována stonkem dolů, v papírovém sáčku nebo v jedné vrstvě v kartonové krabici a to v chladu, dokud nebudou červená. Aby zrála rychleji, skladujte je v společně s ovocem. Plyny které vylučuje jim totiž pomohou k rychlejíšmu uzrání.

Zralá rajčata skladujeme ideálně v pokojové teplotě z dosahu slunečníího světla,kupříkladu v kredenci. Naskládána v jedné vrstvě, nedotýkající se jedno druhého a stonkem vzhůru. Ideální je mít je třeba ve dvou přepravkách nad sebou.

Přezrálá rajčata by měla být v lednici.

via Yumsugar.

How to store tomatoes:

yumsugar.com

16. Použijte odříznutá hrdla plastových lahví k ideálnímu uzavření plastových pytlíků

Toto ovšem používejte pouze k uskladnění suchých nebo vysušených potravin.

Reuse plastic bottles to close up your plastic bags.

media-cache-ec4.pinterest.com

17. Opražte oříšky. Čím dříve, tím lépe a poté šup do mrazáku

Opražené oříšky mají výraznější chuť, vydrží déle a dají se použít do receptů které si říkají o pražené či nepražené oříšky. Rozprostřete je v jedné vsrtvě na plechu a pečte při teplotě 175 stupňů po dobu 15 minut, nebno dokud nejsou zlatavě hnědé a voňavé

Roast nuts as soon as you get home from the store, then store them in the freezer.

blogger.com

18. Houby skladujte v papírové tašce, nikoliv v plastovém pytlíku

Plastový pytlík uvězní vlhkost a houby začnou plesnivět. Dejte je raději do papírového sáčku a skladujte v lednici, či na chladném, suchém místě.

Keep mushrooms in a paper bag, not a plastic bag.

Mohlo by vás zajímat:
tipy a nápady tipy a triky tipy do kuchyně Tipy a triky

Zdroj: www.123rf.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře