Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Máte doma dýni? Připravte si tyto třívrstvé řezy. Která vrstva je podle vás nejchutnější? Dýňová nebo smetanová připomínající cheesecake? 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1 a 1/2 hrnku drcených sušenek (grahamových nebo světlých, např. Bebe)
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla

Náplň

  • 900 g smetanového sýra (např. žervé nebo Philadelphia) – náplň bude opravdu smetanová
  • 1 a 1/2 hrnku cukru krystal (můžete použít třtinový cukr)
  • 4 vejce
  • 225 g dýňového pyré (kupované nebo povařená a rozmixovaná dýně)
  • 2 lžičky dýňového koření (směs skořice, hřebíčku, zázvoru, muškátového a nového koření) – stačí použít mletá skořice

Zdobení

  • šlehačka
  • dýňové koření

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 150 °C. Vyložte plech (o rozměrech asi 23 x 33 cm) pečicím papírem včetně vnitřních stěn.

2

V míse smíchejte nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo. Tuto směs na korpus prsty natlačte na dno a stěny plechu. Dejte stranou.

3

Připravte náplň. Pomocí mixeru na nižší výkon smíchejte smetanový sýr a cukr. Po jednom přidávejte vejce a stále míchejte.

4

Polovinu směsi na náplň rovnoměrně rozetřete na korpusový základ.

5

Do zbývající poloviny náplně přidejte dýňové pyré a koření. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Opatrně ho rozetřete na smetanovou vrstvu.

6

Pečte v předehřáté troubě 50 minut. Poté vypněte troubu a nechte dort pomalu vychladnout pootevřenými dvířky trouby, asi 1 hodinu.

7

Před krájením nechte zchladit a ztuhnout v lednici alespoň po dobu 3 hodin.

8

Podávejte s porcí ušlehané šlehačky a posypané skořicí nebo jiným kořením.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny

Horký tip: Osvěžující ledové čaje bez vaření

Snadná vláčná cuketová buchta se sýrem Feta

Cizrna na paprice

Smetanové nanuky s vanilkou a meruňkami

Pavlova dortíky

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Kočkopes – kroupy s čočkou

Cuketové muffiny s čokoládou

Jemné banánové sušenky se skořicí a ovesnými vločkami