Těsto:
Bylinkové sugo:
Náplně:
1) Tofu, cherry rajčata, olivy
2) Tuňák, jarní cibulka, parmezán
3) Sušená šunka, cuketa, houby, parmezán
4) Další chutě jsou na vás.
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250 ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat.
Připravíme si bylinkové sugo: na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme podrcený česnek, promícháme a přidáme loupaná rajčata. Osolíme, přidáme po špetce bylinky – pokud máte čerstvé, je to samozřejmě lepší. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.
Těsto nalijeme na pánev lehce vymazanou olejem a roztíráme dokola naběračkou na sílu jen pár milimetrů. Pozvolna opékáme. Z obou stran pečeme asi po 2 minutách a nakonec ještě jednou obrátíme na dvě minuty. Těsto by mělo vyjít na 3 placky o průměru cca 20 cm.
Během přípravy placek si připravíme ingredience, které budeme na „pizzu“ dávat.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech překryjeme pečicím papírem.
Placky rozložíme na plech, potřeme sugem, obložíme ingeriencemi a dáme na 7–10 minut zapéct.