Štíhlá celozrnná pizza

Křupavá lehká pizza hotová během chvíle. S náplní dle vašich představ a bez vysoké energetické vydatnosti. Vhodná pro lehčí oběd anebo večeři.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 20 g hladké mouky
  • ½ lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 220–250 ml vody

Bylinkové sugo:

  • ½ cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g (tj. polovina plechovky) loupaných rajčat
  • ½ stroužku česneku
  • tymián, bazalka, oregano
  • sůl

Náplně:

1) Tofu, cherry rajčata, olivy
2) Tuňák, jarní cibulka, parmezán
3) Sušená šunka, cuketa, houby, parmezán
4) Další chutě jsou na vás.

Postup

1

Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250 ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat.

2

Připravíme si bylinkové sugo: na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme podrcený česnek, promícháme a přidáme loupaná rajčata. Osolíme, přidáme po špetce bylinky – pokud máte čerstvé, je to samozřejmě lepší. Krátce provaříme a odstavíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme.

3

Těsto nalijeme na pánev lehce vymazanou olejem a roztíráme dokola naběračkou na sílu jen pár milimetrů. Pozvolna opékáme. Z obou stran pečeme asi po 2 minutách a nakonec ještě jednou obrátíme na dvě minuty. Těsto by mělo vyjít na 3 placky o průměru cca 20 cm.

4

Během přípravy placek si připravíme ingredience, které budeme na „pizzu“ dávat.

5

Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech překryjeme pečicím papírem.

6

Placky rozložíme na plech, potřeme sugem, obložíme ingeriencemi a dáme na 7–10 minut zapéct.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády

Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Zdravé mrkvové lívance z podmáslí

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

Jogurtovo ovocné mini-zmrzlinky

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky

Ovocný dortík

Ozdravný džus pro správné zažívání

Likér z ledových kaštanů

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou