Rýžové tortilly

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 2 hrnky (cca 400 g) rýžové mouky
  • 1 lžička soli
  • olivový olej

Postup

1

Do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vařit, stáhněte plamen, odstavte ji z plotny, vsypte do ní mouku a vše pořádně promíchejte. V této chvíli bude těsto tuhé a drobivé. Hrnec zakryjte poklicí a nechte hmotu cca 10 minut odpočívat.

2

Po deseti minutách poklici odkryjte a nechte hmotu vychladnout. Trochou olivového oleje si potřete ruce, aby se vám těsto nelepilo a pomocí rukou vytvořte cca 8 kuliček o něco větších, než golfový míček. Kuličky rozválejte válečkem mezi dvěma kusy pečícího papíru nebo potravinářské fólie na placky.

3

Každou placku opečte nasucho na rozpálené pánvi z obou stran. Jakmile tortilla začne hnědnout a vytvoří se typické puchýře, máte hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné skořicové muffiny z celozrnné mouky s posypkou

Panna cotta z kokosového mléka

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli

Video: Mramorované brownies se svěžím krémovým sýrem ochuceným pomerančem

Pečený hermelín s vlašskými ořechy a malinami

Lilkovo-rajčatové minipizzy

VIDEORECEPT: Dutch Baby Pancake

Čerstvý salát s artyčoky

Dietní špagety z cukety

Koláče nebe v hubě

Křupavý smažený celer

Hroznové smoothie s lněným olejem