Nudle z dýně hokaidó s gomasiem

Pokud jste ještě neslyšeli o gomasiu - sezamové soli, je nejvyšší čas ho ochutnat. Třeba s barevnými podzimními nudlemi z dýně hokaidó...

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • polovina dýně hokaidó
  • 1 cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 10 lžiček sezamového semínka
  • půl lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • hrst zelené petrželové nati

Postup

1

Nejdříve si připravíme gomasio. Na suché pánvi opražíme sezamové semínko se solí do zlatova - že je hotovo poznáme i podle toho, že sezam začne na pánvi pukat a poskakovat. Opražené semínko v hmoždíři rozetřeme tak, aby malá část semínek zůstala v celku.

2

Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a škrabkou na brambory z ní naškrábeme široké nudle.

3

Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka a necháme jí zesklovatět. Přidáme dýňové nudle a chvilku necháme pražit. Mezitím si nakrájíme na nudličky papriku. Přidáme jí do pánve, nalijeme cca 1 lžíci vody a mícháme, až se voda vyvaří - dýně během té chvilky změkne.

4

Přidáme nasekanou zelenou petrželku, pepř, opražený sezam a podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí roláda s květákovo-bramborovým pyré

Rychlá a oblíbená „Bounty“ roláda bez pečení

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Citronový koláč neboli lemon tart

Cheesecakové řezy s křehkým korpusem a jablky

Pečené brokolicové kuličky se sýrem a česnekem

Kuřecí pie

Key lime pie

Nudle s brokolicí, restovaným kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Křupavý domácí chléb bez hnětení

Pohankový salát s červenou řepou

Mexický těstovinový salát