Nejdříve si připravíme gomasio. Na suché pánvi opražíme sezamové semínko se solí do zlatova - že je hotovo poznáme i podle toho, že sezam začne na pánvi pukat a poskakovat. Opražené semínko v hmoždíři rozetřeme tak, aby malá část semínek zůstala v celku.
Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a škrabkou na brambory z ní naškrábeme široké nudle.
Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka a necháme jí zesklovatět. Přidáme dýňové nudle a chvilku necháme pražit. Mezitím si nakrájíme na nudličky papriku. Přidáme jí do pánve, nalijeme cca 1 lžíci vody a mícháme, až se voda vyvaří - dýně během té chvilky změkne.
Přidáme nasekanou zelenou petrželku, pepř, opražený sezam a podáváme.