Mrkvový dort

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 150 g celozrnné mouky
  • 50 g namletých ovesných vloček
  • 50 g namletých mandlí
  • 50 g namletých lískových ořechů
  • 30 g rozinek
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 300 g nastrouhané mrkve
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce třinového cukru
  • 1 bio citrón – nastrouhaná kůra i šťáva

Náplň

  • 200 g zakysané smetany 10%
  • 200 g jogurtu
  • 50 g namletých lískových ořechů
  • stévie dle chuti
  • marmeláda – domácí blumová se skořicí
  • skořice na ozdobu

Postup

1

Korpus:
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady a nakonec do těsta vmícháme vyšlehaný sníh s bílků. Pečeme v dortové formě na 180 °C cca 55 minut.
Korpus necháme vychladit. Po té rozkrojíme na dvě půlky.

2

Náplň:
Smetanu, jogurt, ořechy a stevii smícháme dohromady.

3

Spodní vrstvu korpusu namažeme marmeládou a půlkou smetanové náplně, přiklopíme druhou půlkou korpusu a korpus namažeme zbytkem smetanové náplně, posypeme skořicí a necháme v lednici uležet ideálně přes noc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninový boršč

Ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou

Video: Španělské empanadas – křupavé taštičky plněné houbami a zeleninou

Portobello burgry

Kefírové lívance

Broskovový koláč s křupavým těstem a vůní skořice

Sladký francouzský toast

Zapečené brambory se zelím

Dýňová polévka

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli

Nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Domácí dýňový sirup do latté