Lívance z acidofilního mléka

Tento recept je ideální využít k víkendové snídani, lívance jsou rychle hotové a krásně nadýchané.

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na lívance:

  • 500 ml acidofilního mléka
  • 1,5 hrnku špaldové hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 lžičky bio vanilkového cukru

Mangovo-ananasové pyré:

  • 1 mango
  • 3 větší kolečka čerstvého ananasu
  • 1 lžičku skořice
  • jogurt
  • kokosové lupínky
  • javorový sirup dle chuti

Postup

1

Lívance
Všechny ingredience smícháme a smažíme na lívanečníku. Pokud máte kvalitní lívanečník, lze smažit úplně bez tuku.

2

Mangovo-ananasové pyré:
Mango a ananas oloupeme a nakrájíme na menší kostky, vložíme do hrce a podlijeme trochou vodu, aby se ovoce podusilo a přidáme skořici. Až nám ovoce změkne, rozmixujeme na pyré.

3

Na hotové lívance dáváme lžičku teplého pyré, jogurtu a přiklopíme druhým lívancem a opět pyré, jogurt a posypeme kokosovými lupínky, případně zakápneme javorovým sirupem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Jablkový koláč bez lepku a cukru

Beránek co má koule

Krémová špenátová polévka se slaninou

Měkký domácí chléb jako od babičky

Pečená kuřecí prsa plněná krémovým sýrem a zabalená ve slanině

Salát s řepou a fetou

Luxusní čokoládový dort ala Panna cotta

Nepečené ořechové kuličky s tahini

Krevetové kari s kokosovým mlékem

Bezlepkové pohankové lívanečky s fíkovou omáčkou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu