Domácí mléčný marcipán na potahování dortů a tvorbu figurek

Jednoduchá varianta sladké hmoty vhodné nejen na potahování dortů. Z této hmoty jdou vymodelovat i figurky, můžete do ní přimíchat trochu potravinářského barviva a modelovat, co si budete přát a vytvořit tak spoustu krásných dortových dekorací. 🙂  

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g moučkového cukru
  • 200 g polotučného sušeného mléka
  • 4 lžíce horké vody
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 2 lžičky oleje
  • 2 lžičky mandlového aroma

Postup

1

Sušené mléko s cukr prosejeme, vodu smícháme se sirupem, mandlovým aroma a olejem, promícháme.

2

Tekutinu vlijeme do mléka s cukrem a vypracujeme vláčnou hmotu (ruce namočíme i několikrát do teplé vody a zpracováváme hmotu tak dlouho, až vznikne marcipán konzistence modelíny)

3

Dort před potažením mléčnou marcipánovou hmotou hojně potřeme krémem a to z vrchu i z boků, pak teprve pokládáme marcipán.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Affogato al caffe

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Zapečené lilky

Čokoládové sušenky s mléčnou náplní alla oreo

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

„Malinové nebe“ – Nepečené malinové řezy s pudinkem

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc

Nádivka s uzeným masem

Fitness cuketové placičky s parmezánem

Fazolový salát