Citrónové špagety a parmezánové kuře

Určitě už se vám stýská po sluníčku a létu. Díky tomuto jídlu se jako mávnutím kouzelného proutku přenesete do jižních krajin prosluněné Itálie a určitě vám vykouzlí úsměv na rtech. Jídlo je hotové ve mžiku, je jednoduché, ale nadpozemsky chutné.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na špagety:

  • 2 porce špaget
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá šalotka nakrájená nadrobno
  • 1 česnek nasekaný nadrobno
  • 1 lžička medu
  • trocha parmezánu na posypání
  • sůl

na kuře:

  • 2 kuřecí prsa seříznutá na cca 2-3 cm stejné plátky
  • 3 lžíce strouhánky
  • 3 lžíce na nastrouhaného parmezánu
  • kůra z cca 1/3 citónu
  • sůl a pepř
  • trocha olivového oleje
  • pár hoblin parmezánu k podávání

Postup

1

Dejte vařit dostatečné množství osolené vody na těstoviny. Kuřecí plátky osolte a opepřete z obou stran. Na talíři promíchejte strouhánku s parmezánem a citrónovou kůrou a kuřecí plátky ve směsi obalte. Při obalování směs pořádně k masu přitiskněte.

2

Dejte rozehřát troubu na 200°C. Na plech dejte pečící papír a na něj plátky kuřete. Pomocí rozprašovače plátky postříkejte olivovým olejem. Pokud nemáte postřikovač s olejem, pak plátky opatrně olejem zakápněte.

3

Plátky dejte do trouby a pečte dokud nezezlátnou. Bude to trvat cca 15-20 minut. Mezitím si v pánvi opečte šalotku a česnek na olivovém oleji do mírného zezlátnutí česneku. Citrónovou šťávu metličkou rozmíchejte s medem a vlijte do pánve. Trochu osolte a opepřete a vložte zcezené špagety. Důkladně promíchejte. Vytáhněte plech a plátky kuřete dejte odpočinout na prkénko.
Nachystejte si předehřáté talíře (předehřejte v roubě nebo mikrovlnce) nandejte špagety a posypte je trochou parmezánu. Kuřecí plátek nakrájejte na kousky (filírujte) a dejte na špagety. Nakonec nahoru můžete dát hoblinky parmezánu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnaté masové kuličky s baby brambory zapečené ve smetanové omáčce

Perfektní jogurtová zmrzlina za 5 minut

Salát s lososem

Kuřecí kousky v pomerančové omáčce

Video: Pečené kapustičky s křupavými oříšky a sladkými brusinkami

Kari quinoa s pečenou zeleninou | quinoa bowl

Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem

Dýňový chlebíček

20 důvodů proč si oblíbit avokádo

Bramboráky trochu jinak

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Květákové placičky pečené v troubě