Postup
Krok 1
Smíchejte vejce, půl hrnku sýru, bazalku a červenou papriku a dejte směs bokem.
Krok 2
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody pro těstoviny. Hlubokou pánev lehce vymažte olejem a zpěňte pancettu a šalotku, po přibližně třech minutách přidejte česnek a po chvíli přisypte i růžičkovou kapustu a černý pepř dle chuti. Restujte dalších 8 až 10 minut, až kapusta lehce zkaramelizuje.
Krok 3
Mezitím uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu na al dente. Před slitím těstovin si od nich odeberte stranou hrnek horké vody. Slijte těstoviny a v pánvi je promíchejte s kapustovou směsí.
Krok 4
Pomalu a po lžících přidávejte cca čtvrt hrníčku odebrané horké těstovinové vody do směsi vajíčka a koření a vždy dobře vmíchejte. Vajíčkovou směs přidejte na pánev k těstovinám a kapustě, opět dobře vmíchejte. Dle potřeby ještě přidejte vodu. Nakonec vmíchejte zbývajícího čtvrt hrníčku parmezánu a můžete hned servírovat.