Bezlepkové skořicovo-jablečné kuličky z mandlové drtě

Skvělé, rychlé kuličky, při jejichž výrobě zužitkujete mandlovou drť, která vám zbyla při výrobě vylepšeného extra sladkého mandlového mléka. Stejně jako mé poslední kokosové kuličky jsou i tyto extra rychlé a neobsahují žádný přidaný cukr, navíc jsou však bezlepkové.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • mandlová drť ze 100–130g mandlí
  • hrst celých mandlí
  • hrnek sušených jablek
  • 1/2 hrnu datlí
  • skořice a kakao na dochucení
  • skořice na obalování

Postup

1

Sušená jablka a datle si namočíme na půl hodiny do vody, potom je osušíme a rozmixujeme. Celé mandle nadrtíme. Všechno smícháme s mandlovou drtí a přidáme cca 1–2 lžičky skořice a lžíci nepraženého kakaa. Promícháme.

2

Z hmoty tvarujeme malé kuličky a obalujeme ve skořici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem a lotuskami

Úžasně chutné guacamole

Podrobný foto-návod na dort ve tvaru mopsíka

Tartelettes á la rhubarbe – rebarborové koláčky

Domácí mini kremrole s vanilkovým krémem

Švestková povidla

Krutony do polévky z tofu

Dort pavlova s kokosovou šlehačkou a lesním ovocem

Mrkvový dort s mascarpone polevou

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Rychlá snídaně z jedné pánve

Rychlé smažené placky z bramborové kaše, se slaninou a česnekem