Jednoduchá a efektně rozkvetlá cibule s pikantním dresingem

Ti z vás, kteří si libují ve smažených cibulových kroužcích ať zbystří. Máme tady originální a vskutku pohledné řešení této dobroty. Těmto křupavým lupínkům v kombinaci s pikantním dresingem těžce odoláte. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Jednoduchá a efektně rozkvetlá cibule s pikantním dresingem

Krok 1

U tohoto receptu je asi nejdůležitější správně naříznout cibuli. Uřízneme asi 1-2 centimetry z vrchní části cibule. Poté opatrně oloupeme. Loupeme tak, abychom neporušili spodní část cibule, ta ji totiž drží pohromadě. Aby cibule vytvořila kvetoucí vzhled, nařízneme ji na 16 dílku, ale pozor! Kořen musí zůstat neporušen, aby se nám cibule nerozpadla.

Krok 2

Nyní si v jedné misce rozšleháme vejce s mlékem a v druhé misce ostatní sypké suroviny.

Krok 3

Nakrájenou cibuli si vložíme do misky se sypkou směsí. Cibuli důkladně obalíme. Vyjmeme a namočíme do směsi vejce a mléka. Tento krok opakujeme ještě 1-2 krát. Pokud máme obaleno, dáme si cibuli do mrazáku, alespoň na hodinku, aby se nám potom lépe smažilo.

Krok 4

Zatímco je cibule v mrazáku, připravíme si dresing. Je to vlastně velice snadné, do zakysané smetany zamícháme námi zvolené čerstvě nasekané bylinky a koření.

Krok 5

A nyní ke smažení. Smažíme buď ve friťáku nebo v hrnci s vroucím olejem. Důležité je, aby byla celá cibule ponořena v oleji. Smažíme cca 3 minuty z obou stran. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce.

Krok 6

Pokud chcete být důslední a mít kvetoucí cibuli ve stejné podobě jako na obrázku, vyřízněte jí tedy střed, do kterého položíte mističku s dresingem.

Pro ty z vás, kteří uvítají názornou ukázku, přikládáme tento video-návod.

Ingredience

Na cibuli

  • velká cibule
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky červené papriky
  • 1 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 2 vejce
  • šálek plnotučného mléka
  • olej na smažení

Na dresing

  • 150 g zakysané smetany
  • čerstvé bylinky (pažitka, tymián, bazalka)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Baklažánová bharta s jogurtom

Sladcí sušenkoví sněhuláčci s lentilkami a marshmallow

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Video: Slavný rudý dort red velvet s vanilkovým krémem

Bezlepkové tvarohové vdolky

Maliny v bezinkovém želé

Video: Nebesky nadýchané japonské lívanečky

Raw makový závin

Řezy z odpalovaného těsta s vanilkovým pudinkem, mascarpone krémem a broskvemi

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní

Jemné arašídovo – čokoládové brownies bez mouky

Snadný návod na zamilovaná vajíčka ve tvaru srdce