Bezlepkový čokoládový dortík

Lucie Šádková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 4 vajíčka (z bílků sníh)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 90 g kokosového oleje
  • 200 g hořké čokolády 81%
  • 1 lžička inst. kávy
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • 3 lžíce plantejnové mouky

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g hořké čokolády 74%
  • 1 lžička inst. kávy
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 200 ml smetany 40%

Poleva:

  • 100 ml smetany 40%
  • 100 g hořké čokolády 81%

Postup

1

Ve vodní lázni rozpustíme kokos. olej, inst. kávu, čokoládu a med. Necháme vychladnout a přidáme žloutky, j. sodu, kokosovou a plantejnovou mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Dáme do formy a pečeme cca 25min.

2

Ve vodní lázni rozpustíme kokos. olej, inst. kávu, čokoládu a med. Až vychladne, přidáme mascarpone a vyšleháme. Nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu a naneseme na dort. Dáme ztuhnout do lednice.

3

Poleva:
Čokoládu si nalámeme na kousky a zalijeme horkou smetanou, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Poté dáme na dort a rozetřeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Spaghetti alla puttanesca

Krevetové kari s kokosovým mlékem

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Polévka z dýně hokaido a celeru

Dort red velvet

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Obrácený hruškový koláč

Hutný čokoládový dort s praženými arašídy, šlehačkou a Snickers tyčinkami