Potřebujete
- korpus o průměru 15 cm x 2 cm
- 12 vanilkových muffinů
- krém, ideálně máslový v různých barvách
- cukrářské sáčky, špičky na zdobení a stěrku
- marcipán nebo fondán
- potravinářské fixy
Postup
Krok 1
Připravte si jeden vanilkový korpus o průměru přibližně 15 cm a výšce 2 cm a 12 vanilkových muffinů. Dort rozřízněte na poloviny.
Krok 2
Jednotlivé kusy korpusu srovnejte dle obrázku do rybičky, pro lepší představu budoucího dortu. Jedna polovina dortu bude hlava ryby, druhá ocas.
Krok 3
Pomocí ostrého nože vyřízněte z jedné poloviny malý trojúhelníček. Obě poloviny korpusu vložte na část kartonu, aby se vám s korpusy lépe pracovalo.
Krok 4
Začněte s natíráním krému na ocásek ryby. Po natření jej přesuňte chladit do lednice.
Krok 5
Další natřete hlavičku rybky a též ji přesuňte do lednice. Nechte hlavu i ocásek vychladit a poté je vložte na desku, na které budete dort servírovat. Ideální je je připevnit k podkladu trochu krému. Na každý cupcake nastříkejte krém, dobře vypadají dvě různé barvy. Muffiny poté narovnejte na servírovací desku a postupně je zvedejte a přilepujte k podkladu trochou krému.
Krok 6
Teď pro rybku vytvořte z fondánu malou tlamičku, oči a chcete-li, i řasy. 🙂 Tady záleží čistě na vaší fantazii, můžete přidat i další zdobení, například jedlé třpytky.
Krok 7
Oči můžete vybarvit potravinářskou fixou a přidat pár třpytek.
Krok 8
Dort dokončete a poté jej vložte do ledncie, než budete servírovat.