fbpx

Triky do kuchyně: 5 způsobů, jak využít prázdné nádoby

5 způsobů, jak využít prázdné nádoby

Co děláte, když spotřebujete obsah zavařovací sklenice nebo jiné nádoby? Sklenici rovnou vyhodíte nebo ji vymyjete a poté vyhodíte? Máme pro vás několik výborných tipů, jak z nádoby vše zužitkovat a ještě na něco využít samotnou sklenici. 🙂

1. Zálivka na salát ze zbytků hořčice

K trošce zbylé hořčice ve sklenici přidejte lžíci octa, sůl a pepř. Pokud máte, přidejte nasekané čerstvé bylinky, česnek a šalotku. Sklenici zavřete a zatřepejte s ní. Vlijte ještě 3 lžíce olivového oleje,  znovu zavřete a protřepejte. Hotovo, máte zálivku na salát.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_1

doriegreenspan.com

2. Použijte kelímek od jogurtu jako odměřovací jednotku

Při vaření z receptů, kde se místo váhy a objemu používá jednotka “hrnek” (např. 1 hrnek mouky), použijte pro odměření kelímek od jogurtu. Po dovaření stačí, když ho vypláchnete a vyhodíte do plastů.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_2

realsimple.com

3. Použijte plastovou lahev k uskladnění nebo odměření špaget (cca 1 porce)

Podívejte se na další vychytávky, které vám mohou v případě nouze pomoci.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_3

simplystated.realsimple.com

4. Kořenky ze sklenic od přesnídávek Už jste nejspíše slyšeli o kořenkách z přesnídávek. Co ale zkusit tento způsob? Víčka sklenic potřete černou tabulovou barvou (k dostání v barvách-lacích), popište křídou a skladujte v zásuvkách. Při pohledu shora hned budete vědět, co kde je. Podívejte se na další možnosti organizace v zásuvkách. možnosti, jak využít prázdné nádoby_4craftymisadventures.com

5. Použijte prázdnou konzervu na vykrajování koleček

Záleží, jak velkou konzervu máte. Menší (tzn. menší kolečka) můžete využít při vykrajování cukroví, větší zase na sušenky nebo mini pizzy. Doporučujeme odstranit obě dna konzervy. Buďte opatrní, ať se nepořežete.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_5doublenickelfarm.blogspot.cz

Mohlo by vás zajímat:
tipy do kuchyně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře