Triky do kuchyně: 5 způsobů, jak využít prázdné nádoby

Co děláte, když spotřebujete obsah zavařovací sklenice nebo jiné nádoby? Sklenici rovnou vyhodíte nebo ji vymyjete a poté vyhodíte? Máme pro vás několik výborných tipů, jak z nádoby vše zužitkovat a ještě na něco využít samotnou sklenici. 🙂
1. Zálivka na salát ze zbytků hořčice
K trošce zbylé hořčice ve sklenici přidejte lžíci octa, sůl a pepř. Pokud máte, přidejte nasekané čerstvé bylinky, česnek a šalotku. Sklenici zavřete a zatřepejte s ní. Vlijte ještě 3 lžíce olivového oleje, znovu zavřete a protřepejte. Hotovo, máte zálivku na salát.
2. Použijte kelímek od jogurtu jako odměřovací jednotku
Při vaření z receptů, kde se místo váhy a objemu používá jednotka “hrnek” (např. 1 hrnek mouky), použijte pro odměření kelímek od jogurtu. Po dovaření stačí, když ho vypláchnete a vyhodíte do plastů.
3. Použijte plastovou lahev k uskladnění nebo odměření špaget (cca 1 porce)
Podívejte se na další vychytávky, které vám mohou v případě nouze pomoci.
4. Kořenky ze sklenic od přesnídávek Už jste nejspíše slyšeli o kořenkách z přesnídávek. Co ale zkusit tento způsob? Víčka sklenic potřete černou tabulovou barvou (k dostání v barvách-lacích), popište křídou a skladujte v zásuvkách. Při pohledu shora hned budete vědět, co kde je. Podívejte se na další možnosti organizace v zásuvkách. craftymisadventures.com
5. Použijte prázdnou konzervu na vykrajování koleček
Záleží, jak velkou konzervu máte. Menší (tzn. menší kolečka) můžete využít při vykrajování cukroví, větší zase na sušenky nebo mini pizzy. Doporučujeme odstranit obě dna konzervy. Buďte opatrní, ať se nepořežete.
Mohlo by vás zajímat:
tipy do kuchyně
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře