1. Oloupejte všechna vajíčka naráz

Ideálně ještě horká vejce slijeme, zatřeseme a poté pod studenou vodou zbavíme skořápek.

2. Zatřesení funguje i na česnek


3. Pomocí nože snadno vyjmeme pecku z avokáda
Jen pozor, je potřeba zvýšená opatrnost.

4. Pokud chcete kostičky, použijte tento trik
Slupka drží ovoce pohromadě. Poté kostičky jen vyloupnete.

5. Po přidání jedlé sody zkaramelizujete cibuli mnohem rychleji

6. Vybijte si vztek a stonek salátu naráz
Stačí spodkem hlávky praštit o linku.


7. Když struhadlo natřete či nastříkáte olejem, sýr se k němu bude méně lepit.

8. Vykrajovátko na jablka můžete použít i na brambory

9. Brambory už nemusíte pracně loupat
Stačí je ještě horké vložit do ledové lázně a slupky půjdou dolů úplně samy. Je skutečně nutné mít v míse se studenou vodou i led. Pamatujte, že i proud studené vody led rozpustí, proto nejdřív napusťte mísu studenou vodou a poté přidejte led. Při přípravě nedělního oběda k nezaplacení.

10. Když dáte kukuřičný klas do mikrovlnky, kukuřice z něj vyjede úplně sama

11. Poté můžete kukuřici jednoduše odkrojit
Ideální je dát malou mísu dnem vzhůru do velké mísy.

12. Pokud těstoviny namočíte přes noc do vody uvaří se mnohem rychleji
Těstoviny to zvládnou už za 60 sekund.

13. Cherry rajčátka dejte mezi dvě víčka a rozkrojte naráz.

14. Pokud nechcete, aby vám prkýnko ujíždělo, dejte pod něj papírovou utěrku.

Emily Fleischaker
15. Velmi tenké plátky masa se krájí tak, že použijete namražené maso, které vám neutíká pod rukama
Ideální při přípravě sušeného masa.

16. Máslo zmrazte a nastrouhejte do těsta na pečení. Je snazší jej zapracovat
Stačí mít v mrazáku vždy jednu, či dvě kostky másla.


17. V případě nouze, se smetana dá ušlehat poměrně snadno i v zavařovací sklenici

18. Více šťávy z citrónů a pomerančů získáte, když je dáte na 15 sekund do mikrovlnky

19. Kiwi stačí oříznout z vrchu a od šťopky, a poté jen oloupat lžící

20. Pecky z třešní jdou ven nejlépe obyčejnou sponkou na papír
