1. Pijte mátový čaj
Máta je přírodní lék, který pomáhá proti nadýmání. Je vhodné na břišní potíže včetně pálení žáhy. Šálek mátového čaje by měl lépe rozproudit fungování zažívacího systému. Použijte kupovaný mátový čaj nebo jen zalijte lístky máty vroucí vodou.
2. Jídlo jezte déle
Pálení žáhy nastává, když se žaludeční kyselina vrátí zpět do jícnu. Pokud budete jídlo déle a důkladněji žvýkat, pomůžete v trávení žaludku a trávicím orgánům. Sníží se pravděpodobnost tvoření kyseliny a její vracení do jícnu.
3. Pijte jablečný ocet
Ocet má neuvěřitelné množství využití (přečtěte si o jeho zázračných schopnostech). Vmíchejte 2 čajové lžičky jablečného octa do půl sklenky vody. Vypijte při prvním náznaku pálení žáhy nebo mezi jídly.
4. Jezte jablka
Jedno jablko denně udrží na uzdě pálení žáhy. Jablka totiž neutralizují kyseliny v žaludku, takže se můžete cítit už několik minut po tom, co jedno sníte.
5. Jezte zázvor nebo pijte zázvorové nápoje
Zázvorové limonády, čaj nebo samotný zázvor (doporučujeme vyzkoušet sušený zázvor) pomáhá zklidnit žaludek. Zázvor je silný inhibitor při tvorbě kyseliny (zabraňuje jejímu nadměrnému tvoření).
6. Žvýkejte žvýkačku
Tento trik je asi nejjednodušší. Po jídle začněte žvýkat žvýkačku. Osvěží dech, ale také brání vracení žaludečních šťáv do jícnu. Žvýkačka totiž stimuluje proudění slin, což pomáhá udržet kyselinu dole a změnit rozdělení pH.