Pracovní plochu zakryjte novinami nebo igelitem. Očistěte šišky od případných nečistot.
Vložte šišky do kyblíku. V tuto chvíli doporučujeme si obléct gumové rukavice, aby se vám bělidlo nedostalo na pokožku.
Na šišky (do kyblíků) nalijte bělidlo. Pokud si nejste jistí množstvím či silou bělidla, nařeďte ho vodou v jiné nádobě a šišky zalívejte postupně.
Aby šišky nevyplavaly na hladinu, položte na ně talíř dnem vzhůru a ten zatižte cihlou nebo kamenem.
Nechte šišky v bělidle maximálně po dobu 24 hodin. Šišky se mezitím uzavřou.
Opět s gumovými rukavicemi a zakrytým povrchem opatrně vyjměte šišky z kyblíku. Vyskládejte je na noviny nebo papírové utěrky.
Nechte je zcela vyschnout. Během vysychání se opět otevřou. Sušte je nejlépe na větraném místě. Pokud vám přijdou málo vybělené, proces opakujte případně příště použijte koncentrovanější roztok bělidla.
Tip: Pokud chcete, aby byly šišky voňavé, skladujte je asi měsíc v uzavřené nádobě s několika kapkami esenciálního oleje.