Dejte předehřát troubu na 200 °C. Pečicí plech vyložte alobalem nebo pečicím papírem a rozložte na něj šišky. Dejte do trouby asi na hodinu, aby se šišky hezky otevřely. Teplo zároveň zničí případné bakterie. Tento krok můžete přeskočit a pro otevření šišek použít sluníčko (pokud je hezky).
Šišky nechte zcela vychladnout.
Šišky umístěte do většího uzavíratelného sáčku a ujistěte se, že půjde zavřít.
V nádobě s rozprašovačem protřepejte vodu s několika kapkami esenciálního oleje.
Na šišky v sáčku nastříkejte vonnou směs. Do sáčku přidejte svitky skořice (pokud chcete).
Sáček uzavřete a důkladně protřepejte. Otevřete a přidejte vonnou směs. Opět uzavřete a protřepejte. Záleží, jak moc máte koncentrovanou směs a jak moc chcete, aby byly šišky vonné.
Nechte šišky v sáčku po dobu několika dní až týdnů. Každý den sáček protřepejte, aby se vůně dostala na celé šišky.
Provoněné šišky budou hezkou dekorací i zpříjemní vůni ve vašem domově.
Tip: Vyrobte si dekorativní zlatavé šišky