Japonský způsob přípravy ledové kávy – zachová chuť i sílu kávy
S tímto jednoduchým trikem si připravíte jemnou a nasládlu ledovou kávu bez onoho “kartonvého” ocasu. Káva se navíc nerozředí a získá veškeré aroma. Stačí vám k tomu jen horká voda, kostky ledu, kávové filtry a vaše oblíbená káva. 🙂

Postup
Připravte si jeden díl vody a ten rozdělte na poloviny. Polovinu uvařte a druhou polovinu zmrazte ve formě kostek ledu. (Příklad: Pokud chcete připravit 1 litr kávy, tak 0,5 litru uvařte, 0,5l zmrazte.)
Do džbánku nasypte kostky ledu a nad džbánek s ledem dejte kávový filtr s množstvím kávy, které odpovídá celkovému množství vody.
Horký díl vody poté pomalu lijte na kávu ve filtru. Stane se to, že horká voda rychle projde kávou, odfiltruje se přes filtr a začne kapat na kostky ledu. Získáte tak jemnou, nasládlou chuť kávy bez onoho “kartonvého” ocasu. Káva se navíc nerozředí a tímto postupem získá veškeré aroma.
Video
Jestliže obrázek vydá za tisíc slov, pak video jich vydá za milion. Proto se mrkněte, jak celý proces vypadá v praxi. 🙂
Mohlo by vás zajímat:
káva léto tipy a nápady Léto
Zdroj: www.businessinsider.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře