Postup
- Připravte si jeden díl vody a ten rozdělte na poloviny. Polovinu uvařte a druhou polovinu zmrazte ve formě kostek ledu. (Příklad: Pokud chcete připravit 1 litr kávy, tak 0,5 litru uvařte, 0,5l zmrazte.)
- Do džbánku nasypte kostky ledu a nad džbánek s ledem dejte kávový filtr s množstvím kávy, které odpovídá celkovému množství vody.
- Horký díl vody poté pomalu lijte na kávu ve filtru. Stane se to, že horká voda rychle projde kávou, odfiltruje se přes filtr a začne kapat na kostky ledu. Získáte tak jemnou, nasládlou chuť kávy bez onoho „kartonvého“ ocasu. Káva se navíc nerozředí a tímto postupem získá veškeré aroma.
Video
Jestliže obrázek vydá za tisíc slov, pak video jich vydá za milion. Proto se mrkněte, jak celý proces vypadá v praxi. 🙂