Ingredience na 6 porcí

Těsto:

  • 150g hladké mouky
  • 30g mletých mandlí
  • 30g cukru
  • 100g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 300g malin (čerstvé nebo mražené)
  • 60g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce vody
  • 2 žloutky
  • 4 zarovnané lžičky škrobu
  • 20g másla

Na ozdobu:

  • 50-100g čerstvých malin
  • 15g mandlových plátků

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm.

2

Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny zapékací formy. Dno by mělo být v tloušťce asi 7mm-1cm, stěny okolo 0,5mm. Dejte péct na 170°C asi na 5 minut.

3

V rendlíku zahřejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte za občasného míchání asi 5 minut, pak ztlumte a nechte lehce probublávat další 2-3 minutky. Rozmixujte tyčovým mixérem a proceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Rendlík vypláchněte.

4

Malinovou šťávu vraťte do rendlíku. V misce rozmíchejte žloutky se škrobem a vlijte k malinám. Vařte za stálého míchání asi 1 minutu. Směs zhoustne. Přidejte trošku másla, promíchávejte. Pokud by se vám zdála velmi hustá, přidejte trošku vody a másla.

5

Naplňte formu s upečeným těstem malinovou náplní do výšky asi 1,5-2cm. Zbytek náplně přikryjte v mističce fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu a dejte do lednice. Můžete namazat na chleba jako džem.

6

Pečte asi 20 minut a 170°C. Vyndejte, nechte vychladnout, ozdobte malinami a posypejte mandlemi. Podle chuti můžete přicsladit moučkovým cukrem.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře