Domácí kečup

Babička nás zásobila hromadou rajčat, které jsme neměli šanci sníst, a tak jsem se vrhla na výrobu domácího kečupu, který vážně stojí za to, je to mňamka největší.

Katka Komendirová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,5 kg rajčat
  • 5 jablek 
  • 3 velké cibule 
  • 1 lžíce soli 
  • 4 hřebíčky 
  • 1/4 lžičky skořice 
  • 1 bobkový list 
  • 250 g cukru
  • 1/8 l octu 

Postup

1
Všechny suroviny umyjeme, rajčata zbavíme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Je zbytečné je krájet více, ušetříme si práci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme – tady záleží, zda jsou jablka měkká nebo tvrdší. Čím tvrdší, tím drobněji je krájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půlměsíce, vůbec není nutno je krájet na drobno, cibule při vaření velice rychle změkne.
2
Vše nakrájené dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotov, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko a dát do sklenic. Samozřejmě můžeme zavařit.

Poznámka

Množství cukru si můžete upravit podle toho, jak moc chcete kečup sladký. Pro pikantnější kečup je možno přidat chilli papričky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku

Brownies s žitnou moukou

Snadný banánový dort s čokoládovou ganachí + Videorecept

Banánovo ovesné muffiny

Jarní zeleninový salát s cottage a grilovaným sýrem

Cuketová čalamáda

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Nepečené knoflíčky ze sušených švestek, rozinek, mandlí a oříšků

Dvojfarebný tvaroháčik

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách