fbpx

Cuketové bramboráčky

Máte přebytek cukety? Zkuste ji použít místo brambor a máte zdravou svačinku nebo večeři.

Cuketové bramboráčky

Ingredience na 6 porcí

Vše jsem dělala od oka, takže množství psát nebudu.

  • cuketa
  • vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • majoránka
  • kmín

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cukety nastrouhejte nahrubo a posypte solí, aby pustily vodu, a nechte odstát.

2

Přebytečnou vodu slijte a cukety ještě co nejvíce vymačkejte. Pak přidejte vajíčko, kmín, majoránku (já použila čerstvou) a zasypte moukou (já použila rýžovou). Těsto si můžete upravit, tak jak jste zvyklí si dělat bramboráky.

3

Smažte na trošce oleje nebo zdravější verze je dělat placičky na pečící papír a péct v troubě.

Mohlo by vás zajímat:
Brambory Cuketa Fitness a zdravé Snídaně a svačiny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře