fbpx

Cuketová pizza bez mouky

Korpus inspirován zahraničním receptem se u nás velmi rychle zabydlel, lze jej jen tak posypat sýrem nebo ozdobit, vzít na cesty či zdlábnout hned. Korpus je bez mouky, bez mléka a plný chuti.

Cuketová pizza bez mouky

Ingredience na 2 porce

  • 1 a 1/2 hrnku nastrouhané cukety
  • 1/2 hrnku mletých mandlí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky oregána
  • 1/2 lžičky bazalky
  • 1/8 lžičky soli (plus na vypocení cukety)
  • ingredience na pizzu: třeba papriková omáčka, čerstvý sýr, zelenina, co kdo toleruje

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu předehřejte na 180°C. Já jsem z tohoto množství pekla v koláčové formě, kterou jsem si vyložila pečícím papírem.

2

Nastrouhanou cuketu jemně posolte, pořádně vyždímejte, nechte ještě trochu okapat v sítku a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Soli už pak moc nepřidávejte, aby cuketa nepustila zbytek šťávy.

3

Rozetřete na připravenou formu a pečte 30-45 minut (podle „vlhkosti“ cukety, tedy podle obsahu vody v cuketě a toho, jak moc se vám ji podařilo vyždímat, od 20. minuty občas zkontrolujte).

Cuketová pizza bez mouky
4

Pak pizzu vyjměte z trouby a ozdobte ingrediencemi, které tolerujete a máte rádi. Nezapomeňte trochu posolit na závěr, tedy pokud jste milovníci slaných jídel (potřela jsem česnekem s olejem, nastrouhala cca 80 g balkánského sýru a trošku nezrajícího sýru, nedosolovala jsem). Dejte péct na dalších 10 minut, teplotu zvedněte na 200°C. Pokud vaše trouba disponuje grilem, můžete na pár minutek zapéct pod grilem. Dobrou chuť.

Cuketová pizza bez mouky

Mohlo by vás zajímat:
Cuketa

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře