fbpx

Čínská pikantní polévka s tofu

Čínská pikantní polévka s tofu

Ingredience na 6 porcí

  • 1 balení tofu natural
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 mrkve
  • ¼ malé hlávky bílého zelí
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 2-3 lžičky chilli omáčky nebo 1 chilli paprička
  • několik hub Shiitake nebo Jidášova ucha 
  • 3–5 lžic sójové omáčky
  • 2–3 lžíce octu (kvasného lihového)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl, pepř

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Tofu nakrájíme na kostičky. Houby většinou seženeme sušené, takže je předem namočíme (já jsem je vynechala). Zeleninu, namočené houby a zázvor nakrájíme nebo nasekáme v mixéru na malé kousky.

2

Kousky tofu, zeleniny se zázvorem a hub dáme vařit do zeleninového vývaru.

3

Polévku vaříme cca 10 minut. Dochutíme chilli pastou nebo papričkou nakrájenou také na malé kousky, sójovou omáčkou, octem, popřípadě solí a pepřem.

4

Nakonec rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu v troše vody pro zahuštění polévky.

Mohlo by vás zajímat:
Polévky Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře