Přejít na obsah
Menu
Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Tato tradiční dobrota kombinuje křupavé listové těsto s krémovou pudinkovou náplní ze žloutků a smetany. Nejsou náročné na přípravu a za hodinku je budete mít hotové. 🙂 Doporučujeme jíst ještě lehce teplé.

Zobrazit více

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 4 žloutky
  • 6 lžic cukru
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • kůra z jednoho citrónu
  • špetka skořice

Postup

Krok 1

Mléko s kukuřičným škrobem dobře promíchejte. V druhé misce rozšlehejte žloutky s cukrem. Dvě formy na muffiny nebo pečící mističky vymažte máslem. Těsto rozválejte na obdélník, vykrájejte z něj kolečka taková, aby pasovala do forem.

Krok 2

Mléko, citrónovou kůru a skořici smíchejte v rendlíku a zahřívejte dohorka. Postupně vmíchejte cukr, žloutky a nakonec smetanu se škrobem. Míchejte a zahřívejte směs, dokud nezhoustne. Směs nesmí vařit.

Krok 3

Předehřejte troubu na 180 ° C. Krémem naplňte připravené mističky s těstem přibližně do 3/4.

Krok 4

Mističky dejte na plech a vložte do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 25 minut nebo dozlatova.

Mohlo by vás zajímat: dezerty, koláče, kukuřičný škrob, listové těsto, pečení, portugalské koláčky, sladké recepty, smetana, žloutky, Dezerty a dorty, Vegetariánské

Zdroj: www.kochbar.de

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře