Jemné zeleninové placičky nabité minerálními látkami a vlákninou
Tyto placičky jsou díky cuketě, fazolím a quinoe přímo nabité draslíkem, vápníkem, bílkovinami i vlákninou. Proto se nemusíte ostýchat a v klidu si jich dopřejte dostatek, vždyť je to vlastně zdravé papání 😉 Můžete je také místo smažení upéci a zbavit se tak posledního (byť chutného) hříchu tohoto receptu.
- Čas přípravy: 30 minut
- Porce: 6
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 hrnky uvařené quinoy
- 1/2 hrnku bílých fazolí, namočených přes noc
- 1/2 hrnku parmazánu, strouhaného
- 1/2 hrnku strouhanky
- 2 cukety, nastrouhané
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1 vejce + 1 žloutek
- 1 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
- sůl a pepř na ochucení
- olivový olej
Postup
1
Nastrouhané cukety zabalte do čistého platýnka a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
2
Fazole vložte mísy a lehce je rozmačkejte vidličkou. Přidejte cukety, quinou, česnek, parmazán, strouhanku, bazalku a okořeňte solí a pepřem.
3
Přidejte vejce a žloutek navíc. Vše promíchejte do jednolité směsi.
4
Na větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Ze směsi tvarujte malé placičky, které opékejte na pánvi 3 až 4 minuty z každé strany. Poté je přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a následně servírujte s dipem či jogurtem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}