Jemné zeleninové placičky nabité minerálními látkami a vlákninou

Tyto placičky jsou díky cuketě, fazolím a quinoe přímo nabité draslíkem, vápníkem, bílkovinami i vlákninou. Proto se nemusíte ostýchat a v klidu si jich dopřejte dostatek, vždyť je to vlastně zdravé papání 😉 Můžete je také místo smažení upéci a zbavit se tak posledního (byť chutného) hříchu tohoto receptu.
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky uvařené quinoy
  • 1/2 hrnku bílých fazolí, namočených přes noc
  • 1/2 hrnku parmazánu, strouhaného
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 2 cukety, nastrouhané
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 1 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
  • sůl a pepř na ochucení
  • olivový olej

Postup

1

Nastrouhané cukety zabalte do čistého platýnka a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.

2

Fazole vložte mísy a lehce je rozmačkejte vidličkou. Přidejte cukety, quinou, česnek, parmazán, strouhanku, bazalku a okořeňte solí a pepřem.

3

Přidejte vejce a žloutek navíc. Vše promíchejte do jednolité směsi.

4

Na větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Ze směsi tvarujte malé placičky, které opékejte na pánvi 3 až 4 minuty z každé strany. Poté je přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a následně servírujte s dipem či jogurtem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Video: Snadní BBQ pizza šneci s kuřecím masem

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Bramboračka s houbami

Kandovaná dýně

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Panenský špíz s jablky

Zapečené lilky

Video: Kuřecí kousky v kukuřičných chipsech – popcorn a kuřecí v jednom

Dýňový džem s karamelem jen ze 4 ingrediencí