Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou
Zeleninová mísa plná dobrot. Večeře, oběd či výživná svačina plná minerálů a vlákniny, která zasytí. Doplňte energii na nadcházející léto a připravte si toto rychlé, lehce pikantní pohoštění.
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: 4
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 květák, rozdělený na malé růžice
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 1/3 hrnku oblíbené pálivé omáčky
- 3 lžíce sriracha omáčky
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce kokosového mléka
- 1 hrnek quinoy, nevařené
- 2 hrnky vody
- 1 střední žlutá cibule, nakrájená
- 1 hrnek kapusty, vařené v páře nebo orestované
- 1 1/2 hrnku cizrny, uvařené
- 1 avokádo, vypeckované, oloupané a nakrájené na dílky
- nasekaná petržel na ozdobení
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Promíchejte květák se lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Rovnoměrně rozdělte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 30 minut. Jednou za čas promíchejte během pečení.
2
Dva hrnky vody s hrnek quinoy přiveďte k varu, snižte plamen, přikryjte poklicí a nechte 15 až 20 minut.
3
V malém rendlíku smíchejte pikantní omáčku, sriracha omáčku, máslo a kokosové mléko. Promíchejte, nechte omáčku dobře ohřát a poté odstavte.
4
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přisypte cibuli. Restujte 5 až 6 minut, poté přidejte květák a přilijte omáčku. Vše dobře promíchejte.
5
Do misek vložte nejdříve quinou, poté kapustu, cizrnu, květák a pár dílků avokáda. Ozdobte čerstvou petrželkou ihned podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}