Zdravé hranolky ze sladkých brambor pečené v troubě do 30 minut

Hranolky patří k oblíbeným pochoutkám dneška, ale rozhodně nemusí být známé jen z klasických brambor a v nezdravé smažené podobě. Upečte si tyto netradiční hranolky ze sladkých brambor a budete překvapeni, jak vám budou chutnat. 🙂

Doba přípravy: cca 25 minut

Ingredience

  • 2 velké sladké brambory
  • 2 lžičky olivového oleje nebo kokosového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku (volitelné)
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 až 1 lžička soli na konečné dochucení

dsc_1637

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 až 250°C (záleží, jak tlusté hranolky nakrájíte a jak moc je chcete křupavé).
  2. Umyjte brambory a nakrájejte.
  3. Pokapejte olejem, posypte pepřem a případně přidejte česnek (sůl zatím nepřidávejte). Dobře promíchejte, aby se ochutily všechny hranolky.
  4. Za občasného promíchání pečte na pečícím papíru cca 15-20 minut. Tlustší hranolky pečte déle a po zhruba 15 minutách zvyšte teplotu až k 250 °C.
  5. Vyndejte z trouby a rovnoměrně posypte solí.
  6. Ihned servírujte.

BEZ KOMENTÁŘE