Přejít na obsah
Menu
recept-na-zapekanou-petrzel-se-syrem

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Jednoduché a levné jídlo, které rychle připravíte a pak už jen upečete a je hotovo :). Není zde žádná mouka, takže recept je vhodný i pro bezlepkové stravování.

Zobrazit více

Ingredience

  • cca 1 kg pastináku
  • 1 cibule, na jemno nakrájená
  • 500 ml mléka
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 5-6 snítky čerstvého tymiánu/ sušeného
  • 2 vejce
  • 200 g strouhaného sýra Gruyere
  • 3-4 stroužky rozmačkaného česneku
  • trochu na jemno nasekané petrželky
  • 150 g zakysané smetany

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Nakrájejte pastinák na tenké plátky. Petrželku nasekejte na jemno, sýr nastrouhejte a dejte stranou.

3

Pekáč o rozměrech 22 x 33 cm vymažte máslem. Třetinu plátků pastináku nasypte na dno formy, přidejte třetinu od cibule, jemně nasekané petrželky, strouhaného sýra a tymiánu. Lehce osolte a opepřete. Zopakujte ještě dvakrát se zbylými ingrediencemi.

4

Připravte si zálivku. V misce promíchejte mléko, zakysanou smetanu, vejce, česnek, trochu soli a pepře. Smíchejte dohladka a směsí zalijte pastinák v pekáči.

5

Zakryjte pekáč alobalem a dejte do trouby péct 45 až 50 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 10 až 15 minut dozlatova.

6

Nechte trochu vychladnout a můžete servírovat.

Mohlo by vás zajímat: česnek, gruyere sýr, hlavní chody, pastiňák, pečení, petrželka, slané recepty, tymián, zakysaná smetana, Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře