Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Plný bílkovin, bez mouky, obsahuje 70% čokoládu a je krásně vláčný díky dýni, která hraje hlavní roli. Příprava nezabere příliš času a výsledek stojí opravdu za to! 🙂

Ingredience

  • 400 g dýně nebo muškátové tykve , oloupané a nakrájené na kousky
  • 100 g hořké čokolády (aspoň 70%)
  • 1 lžička skořice
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g čokoládového proteinového prášku
  • 25 g neslazeného kakaa
  • 1 ½ lžičky prášku do pečiva
  • 8 lžic agávového sirupu nebo medu
  • 1 lžička vanilkové extraktu
  • 3 střední vejce

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.
  2. Vložte kousky dýně s trochou vody do horkuzdorné mísy a nechte ohřívat v mikrovlnce po dobu 8 minut na nejvyšší výkon.
  3. Vyndejte mísu z mikrovlnky, vylijte přebytečnou vodu ze směsi. Vraťte zpět a ohřívejte další 3 minutky, pokud není dýně dostatečně měkká. Nechte lehce zchladnout. Rozmixujte dojemna.
  4. Smíchejte skořici, mandle, prášek do pečiva a proteinový prášek v míse. V jiné míse vyšlehejte vajíčka, med a vanilkový extrakt, dokud nebude vzniklá směs světle žlutá.
  5. Rozlámejte čokoládu na malé kousky a přidejte do teplého pyré. Promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Poté přidejte vaječnou směs a šlehejte, dokud nebude nadýchaná. Poté přidejte suché ingredience a promíchejte.
  6. Nalijte těsto do formy a pečte 30 až 35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude čistá.
  7. Nechte dort trochu vychladnout před další manipulací.
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE