Snadné vláčné čokoládové řezy bez vajec

Jednoduché čokoládové řezy, které zvládne opravdu každý :). Bílý jogurt dodává těstu velkou jemnost, takže žádné suché řezy, které takzvaně „uvíznou“ v krku. Čokoládová poleva vše příjemně doplňuje.

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Porce: 4

Ingredience

Těsto

  • 3 bílé jogurty (3 x 180 g)
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g krupicového cukru
  • 120 ml oleje
  • 25 g holandského kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody
  • máslo na vymazání

Poleva

  • 150 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 ml mléka

crnac-bez-jaja-7b6fc54a816b069f7eb6646735015b12_view_l

Postup

  1. Jogurt, mouku, cukr, olej, kakao a jedlou sodu promíchejte v míse pomocí šlehače.
  2. Těsto nalijte do máslem vymazané formy o velikosti 20×30 cm a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut.
  3. Na polevu rozpusťte máslo v rendlíku, po té odstavte a vmíchejte čokoládu nalámanou na malé kousky, cukr a nakonec i mléko. Vše rozmíchejte dohladka.
  4. Vychlazený dort zalijte připravenou polevou a nechte vychladnout.
  5. Můžete podávat se šlehačkou, ovocem či jiným zdobením dle přání.
ZDROJcoolinarika.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE