Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Lehčí a dietnější verze obráceného koláče :). Hlavní komponentou těsta je zde tvaroh a zakysaná smetana s minimálním podílem mouky i cukru.

_sz4pe0tdqe

  • Doba přípravy: 1 h

Ingredience

  • 2 jablka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 250 g čerstvého tvarohu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 500 ml zakysaná smetany
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Jablka očištěte, zbavte jadřince, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Orestujte s máslem a cukrem na pánvi (vhodné do trouby) z obou stran.
  3. Z ingrediencí vypracujte těsto a natřete jej rovnou na jablka.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte dozlatova.
ZDROJvk.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE