Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Ze všeho cukroví nám vždy nejvíce chutná právě to plněné :). Tato kolečka jsou z máslovo – mandlového těsta a krém obsahuje zakysanou smetanu, která mu dodává lehce nakyslou, ale příjemnou chuť.

  • Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení

Ingredience

Těsto

  • 250 g másla, pokojové teploty
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g mletých mandlí
  • 420 g hladké mouky

Náplň

  • 100 g čokolády
  • 100 ml zakysané smetany
  • 20-30 g másla

Zdobení

  • celé mandle, čokoláda, cukrářské zdobení atd.

Postup

  1. Máslo rozšlehejte s vejcem a žloutkem. Přisypte cukr a promíchejte. Přidejte mleté mandle a mouku. Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice aspoň na půl hodiny.
  2. Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na tlustší plát a vykrajujte z něj kolečka. Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 10 minut. Kolečka nechte úplně vychladnout.
  3. Na krém rozpusťte nad parou čokoládu. Nechte trochu zchladnout a poté vmíchejte zakysanou smetanu a máslo. Nechte směs lehce vychladnout a poté jí plňte kolečka.
  4. Vršek koleček můžete ozdobit dle chuti, například rozpuštěnou čokoládou a mandličkami jako zde.

BEZ KOMENTÁŘE