Švestkové knedlíky z tvarohového těsta bez rafinovaného cukru
Švestkové knedlíky s mákem trochu jinak, zdravěji, slazené kokosovým cukrem a navíc ze špaldové a pohankové mouky, hotové za 30 minut – zkusíte je také? Švestky zrají a čekají, až si na nich pochutnáte, tak proč ne právě takto. 🙂
- doba přípravy: 30 minut
- počet porcí: 3-4
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 100 g špaldové mouky
- 50 g polohrubé pohankové mouky
- 250 g tvarohu v alobalu
- 1 vejce
- 1 lžíce kokosového cukru
- švestky
- mák, kokosový cukr a ghí k podávání
Postup
1
Tvaroh lehce osušte, abyste se zbavili alespoň části přebytečné vody. Tvaroh smíchejte s vejcem a lžicí kokosového cukru.
2
Přisypte špaldovou a pohankovou mouku a vypracujte na vále těsto (pokud máte doma robota, je ta správná chvíle jej použít). Těsto by mělo být pružné, vláčné a nemělo by lepit, je možné, že bude nutné lehce podsypávat moukou, než těsto vypracujete. Jakmile je těsto hotové, zabalte jej do potravinářské folie a uložte na chvíli do lednice.
3
Mezitím si vypeckujte švestky, tak aby zůstaly celé.
4
Těsto vytáhněte z lednice a vytvořte z něj váleček, ze kterého postupně odkrajujte malé špalíčky. Ze špalíčků postupně tvořte v rukou malé kulaté placičky tak velké, aby do nich šla zabalit švestka.
5
Postupně zabalte švestky do těsta a vytvořte knedlíčky.
6
Připravené knedlíčky vařte 10-15 minut ve vroucí vodě.
7
Podávejte posypané mletým mákem, trochou kokosového cukru a přelité rozpuštěným ghí. Případně si je dejte třeba ze zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}