Přejít na obsah
Menu
recept-na-masove-zavitky-z-filo-testa

Šťavnaté masové závitky z filo těsta

Filo těsto připomíná těsto listové, ovšem oproti němu má po upečení výjimečně křupavou kůrku a je chuťově naprosto neutrální, takže jej lze použít v jakýchkoli receptech. Vytvořte díky němu jemné masové závitky s česnekem a bramborami. Vhodné silvestrovské pohoštění, které opravdu zasytí. 🙂

Zobrazit více

Ingredience

  • 500 g filo těsta (přibližně 18 plátů)
  • 350 g mletého masa, hovězího
  • 2 malé brambory
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50-100 ml oleje
  • sůl a pepř

b36614818c28889b3d7807c38101e3db_view_l

Postup

Krok 1

V míse smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, brambory, sůl a pepř dle chuti

911c5c8aafa54895adf674acb58c5b4f_view_l

Krok 2

Dobře promíchejte a vložte směs restovat na pánvi na trošce oleje. Restujte přibližně 5 minut. Poté směs zbavte přebytečné tekutiny pomocí síta nebo ji slijte z pánve.

c5a0372ebee8ef5d73e6073ccb335896_view_l

Krok 3

Jeden plát filo těsta potřete lehce olejem, naplňte trochou masové směsi a zabalte do ruličky. Takto pokračujte s ostatními pláty těsta, dokud nevypotřebujete všechnu masovou směs.

cb01f0c1859ea67e186658f1d78f5299_view_l

Krok 4

Ruličky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a překrojte je ještě na poloviny. Každou ruličku ještě natřete trochou oleje.

5e2d610e2339258b671db33a2f1261f7_view_l

Krok 5

Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut nebo dozlatova. Vyndejte z trouby, přikryjte závitky čistou utěrkou a po chvíli rozkrájejte na menší dílky a podávejte.

de4cabd71ddc392cee3ed5025f06e557_view_l

Mohlo by vás zajímat: brambory, česnek, filo těsto, mleté maso, pečení, posezení, silvestrovské pohoštění, slané recepty, Bez přidaného cukru, Předkrmy

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře