Šťavnaté kuře pečené na pomerančích a medu

Velmi šťavnaté kuře marinované s pomeranči a medem vás překvapí svou chutí i  jednoduchostí přípravy. A pokud si připravíte marinování třeba den dopředu, budete mít pak hlavní jídlo hotové za 40 minut, což už je opravdu rychlovka :).

  • Doba přípravy: 1 h + čas na marinování
  • Porce: 3

Ingredience

  • šťáva z 1 pomeranče + nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kari
  • sůl dle chuti
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 700 g kuřecího masa (můžete použít stehýnka, prsíčka…kdo má co rád)

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience kromě kuřecího masa.
  2. Maso nakrájejte na menší části a smíchejte s marinádou. Nechte aspoň 2 hodiny uležet.
  3. ložte maso i s marinádou do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 30 až 40 minut.
  4. Podávejte s libovolnou přílohou.
ZDROJvk.com
Sdílejte
Redakce
Publikujeme jen ty nejlepší recepty, návody a tipy od více jak 3000 nejšikovnějších nadšenců z čech, slovenska i zbytku světa. :) Pokud pořebujete poradit, napište prosím do komentářů nebo na e-mail redakce@carujeme.cz.

BEZ KOMENTÁŘE