Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Vyzkoušejte křehké bochánky, které jsou plněné krémovým sýrem a restovanou slaninou, posypané čedarem, a to vše zabalené v listovém těstě. Bochánky vytvoříte pomocí plechu na mini mufiny. Pokud máte plech na ty klasické, nevadí, upečte si jejich větší verzi :).

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 18 kousků

Ingredience

  • 240 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 220 g slaniny, nakrájené na kousky
  • 1 lžička koření dle chuti
  • 500 g listového těsta
  • 3/4 hrnku strouhaného čedaru
  • jarní cibulka na ozdobení

Postup

 

Krok 1

Slaninu orestujte dokřupava. troubu předehřejte na 200 °C. Koření vmíchejte do krémového sýra, přidejte slaninu a promíchejte dohladka. Těsto vyválejte a nakrájejte z něj čtverečky o velikosti, aby se vešly pohodlně na dno muffinového plechu (na malé muffiny). Do každého dolíku vložte dvě čtverečky dle obrázku.

squares-e1440153347928

Krok 2

Na každé dno s těstem vložte přibližně lžíci krémové směsi a vršek posypejte strouhaným čedarem.

raw-e1440153331326

Krok 3

Mufiny pečte přibližně 9 až 12 minut nebo dozlatova. Nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.

img_6160

 

BEZ KOMENTÁŘE