Netradiční skořicová bábovka z máslového těsta

Bábovka, která nemá obdoby. Oproti jiným receptům je tato bábovka pečená z máslového těsta, jehož kousky se postupně obalují ve směsi skořice a cukru a poté skládají do formy. Výhodou je, že bábovku můžete připravit i den dopředu a ráno ji upéct, čerstvou a voňavou pro všechny členy rodiny. 🙂

  • Čas přípravy: 35 minut
  • Porce: pro 4 – 6

Ingredience

  • 670 g těsta na máslové sušenky (můžete nahradit listovým těstem nebo některým z receptů na domácí sušenky, např. tyto, ale bez barviva)
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrnek máslapostup Skořicový opičí chléb

Postup

  1. Připravte si formu na bábovku a bohatě ji vymažte máslem.
  2. Dejte předehřát troubu na 180 °C.
  3. Připravte si těsto na sušenky a roztrhejte ho na malé kousky.
  4. V misce smíchejte 1 hrnek cukru a 2 lžičky skořice. V této skořicové směsi vyválejte vždy kousek těsta a poté ho položte do vymazané formy.
  5. V rendlíku smíchejte 1/2 hrnku hnědého cukru, 1 hrnek másla a zbývající skořicovou směs (asi 1/2 hrnku). Přiveďte k varu a poté ihned odstavte.
  6. Máslovou směsí opatrně pokapejte těsto v bábovkové formě.
  7. Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.
  8. Nechte ve formě vychladnout 5 minut a poté vyklopte na velký talíř.

BEZ KOMENTÁŘE