Rychlý těstovinový guláš s hovězím masem, rajčaty a sýrem

Vždy nemáme času nazbyt a tak se hodí nějaký rychlý a chutný recept, který bychom připravili a nasytili rodinu. Tento recept splňuje i takto náročná kritéria – je rychlý, dobrý a opravdu zasytí :).

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4

Ingredience

  • 900 g mletého krůtího nebo hovězího masa
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 1 žlutá cibule, nakrájená
  • 2 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 800 g rajčatového protlaku
  • 800 g krájených rajčat
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 lžíce soli
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 lžíce mletého pepře
  • 2 hrnky těstovin (kolínek)
  • 1 hrnek strouhaného eidamu
  • 1/2 hrnku strouhaného čedaru

Postup

Krok 1

Ve větší pánvi orestujte maso dohněda.

beef-goulash-1

Krok 2

Poté přidejte česnek, cibuli a olivový olej. Přilijte vývar, vodu, rajčata, protlak, bobkové listy, italské koření, sůl a pepř. Zakryjte poklicí a nechte přibližně 20 minut probublávat za občasného zamíchání.

beef-goulash-5

Krok 3

Přisypejte neuvařené těstoviny, promíchejte, opět zakryjte a nechte vařit dalších 30 minut. Poté vyndejte bobkové listy, přisypejte oba sýry a podávejte.

goulash3

BEZ KOMENTÁŘE