Přejít na obsah
Menu
Recept na pomerančovou granolu

Domácí pomerančové müsli s čokoládou a mandlemi

Jakožto milovník müsli musím říci, že tento recept je opravdový poklad. Kombinace pomeranče a hořké čokolády je skvělá, křupavé mandle a vločky směs hezky doplňují. Nekupujte přeslazené a předražené müsli z obchodu, když si můžete udělat vlastní. Přesně víte, co do něj dáváte a nutno říci, že je mnohem lepší než kupované. 🙂

Zobrazit více

Ingredience

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlí
  • 1 pomeranč (chemicky neošetřený)
  • 3 lžíce ghí (= přepuštěné máslo)
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 50 g hořké vysokoprocentní čokolády (ideálně 85%)

Postup

1

Pomeranče dobře umyjte a nastrouhejte z něj kůru. Dejte prozatím bokem.

2

Ve vodní lázni rozpusťte ghí, rýžový sirup a šťávu z celého pomeranče.

3

Mezitím smíchejte v misce ovesné vločky, nahrubo nasekané mandle a pomerančovou kůru. Vlijte tekutou směs a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.

4

Granolu vsypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte přibližně 20 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte ještě 10 až 15 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby se propekla rovnoměrně.

5

Vyndejte granolu z trouby a vmíchejte do ní nasekanou čokoládu.

6

Poté nechte úplně vychladnout. Můžete také granolu nechat vychladnout v lednici a až pak přesypat do vzduchotěsné nádoby.

Mohlo by vás zajímat: čokoláda, ghí, granola, mandle, müsli, ovesné vločky, pečené, pomeranč, sladké recepty, Bez mouky, Dezerty a dorty, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře