Polomáčená pomerančová vánoční kolečka s vlašskými ořechy

Ozvláštněte máslové těsto pomocí voňavého pomeranče a křupavých ořechů. Tato polomáčená kolečka jsou velmi křehká a skvěle doplní vaši sbírku vánočního cukroví :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 170 g másla, pokojové teploty
  • 130 g třtinového cukru
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 270 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 30 ml pomerančové šťávy
  • 60 g nasekaných vlašských ořechů
  • krupicový cukr na obalení
  • 230 g hořké čokolády, nalámané na kousky
  • lupínky soli na posypání a ozdobení (volitelné)

Postup

1

Ve velké míse rozšlehejte máslo do nadýchana. Poté přidejte třtinový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V druhé míse smíchejte mouku, skořici a sůl. Tuto směs přisypejte k mokrým ingrediencím v první míse a promíchejte, dokud se nezačne tvořit těsto. Poté přidejte kůru a šťávu z pomeranče a ořechy.

2

Těsto přendejte na pomoučený povrch a rozdělte jej na poloviny. Každý kus vytvarujte do válce o průměru přibližně 5 cm. Každý váleček zabalte do potravinové folie a vložte je do lednice aspoň na 4 hodiny.Poté válečky vyndejte z fólie a obalte je v krupicovém cukru. Každý nakrájejte na 12 kousků a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.

3

Předehřejte troubu na 180 °C. Sušenky pečte přibližně 12 až 14 minut nebo dozlatova. Nechte 5 minut chladnout a poté dejte sušenky na mřížku k vychladnutí. Čokoládu rozpusťte nad parou nebo v mikrovlnce a každé kolečko z poloviny namočte. Položte je zpět na pečící papír a pokud chcete, posypte je trochou mořské soli.

4

Nechte čokoládu úplně zatuhnout a poté můžete podávat s čajem či kávou. Skladujte v chladnu a suchu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné brokolicové placičky s čedarem hotové za půl hodiny

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Recept na domácí Irish Cream

Recept na domácí milky way – zdravější i chutnější

Lahodná polévka z pečené mrkve

Krásné ořechové vánoční cukroví „Sněhové koule“

Zapečené těstoviny se sójou

Čokoládové cupcake s tvarohovo pudinkovým krémem

Kávový koláč s pekanovými ořechy

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Krůtí játra na slanině

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut