Polomáčená pomerančová vánoční kolečka s vlašskými ořechy
Ozvláštněte máslové těsto pomocí voňavého pomeranče a křupavých ořechů. Tato polomáčená kolečka jsou velmi křehká a skvěle doplní vaši sbírku vánočního cukroví :).
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 170 g másla, pokojové teploty
- 130 g třtinového cukru
- 1 velké vejce, pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 270 g hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky soli
- kůra z jednoho pomeranče
- 30 ml pomerančové šťávy
- 60 g nasekaných vlašských ořechů
- krupicový cukr na obalení
- 230 g hořké čokolády, nalámané na kousky
- lupínky soli na posypání a ozdobení (volitelné)
Postup
1
Ve velké míse rozšlehejte máslo do nadýchana. Poté přidejte třtinový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V druhé míse smíchejte mouku, skořici a sůl. Tuto směs přisypejte k mokrým ingrediencím v první míse a promíchejte, dokud se nezačne tvořit těsto. Poté přidejte kůru a šťávu z pomeranče a ořechy.
2
Těsto přendejte na pomoučený povrch a rozdělte jej na poloviny. Každý kus vytvarujte do válce o průměru přibližně 5 cm. Každý váleček zabalte do potravinové folie a vložte je do lednice aspoň na 4 hodiny.Poté válečky vyndejte z fólie a obalte je v krupicovém cukru. Každý nakrájejte na 12 kousků a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
3
Předehřejte troubu na 180 °C. Sušenky pečte přibližně 12 až 14 minut nebo dozlatova. Nechte 5 minut chladnout a poté dejte sušenky na mřížku k vychladnutí. Čokoládu rozpusťte nad parou nebo v mikrovlnce a každé kolečko z poloviny namočte. Položte je zpět na pečící papír a pokud chcete, posypte je trochou mořské soli.
4
Nechte čokoládu úplně zatuhnout a poté můžete podávat s čajem či kávou. Skladujte v chladnu a suchu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}