Přejít na obsah
Menu
Podrobný návod na dort ve tvaru sovičky

Podrobný návod na snadný dort ve tvaru sovičky

Rozkošný dort, který vypadá naprosto profesionálně. S tímto podrobným návodem to ovšem zvládne každý a potěší nejen dětské oči. 🙂

Zobrazit více

Ingredience

  • 2 kruhové korpusy o průměru 15 cm
  • 1 polovinu kulového korpusu (Korpus pečený v míse)
  • 1 litr (čokoládového) krému
  • Cukrářský sáček s nástavcem
  • Několik kuliček fondánové hmoty
  • Potravinářské barvivo (Pokud koupíte hmotu již barevnou, není potřeba barvivo)
  • Kruhová vykrajovátka o průměru 2, 2,5 a 5 cm. Popřípadě postačí šikovná ruka s nožem.

Postup

1. Nejprve si na sebe takto naskládáme korpusy a případně ořežeme dle potřeby přečnívající části.

three-blank-cake

2. Každý korpus na vrchu potřeme jako klasický dort a poté čokoládovým krémem potřeme celý zevnějšek dortu. Nemusí to být nijak krásné, stejně se to překryje. Dáme do lednice.

crumb-coat

3. Zatímco se dort chladí, připravíme si hmotu na potahování. Ideálně použijeme různé odstíny barev.

fondant-balls

4. Hmotu si vyválíme a vykrojíme si kroužky. Ideálně budeme potřebovat 5 tmavých, 4 méně tmavé, 4 středně světlé a 3 světlé. Kombinace je ovšem na vás. Tyto kroužky použijeme na bříško sovičky.

cut-out-circles-300x199

5. Kruhové plátky vrstvíme odspodu a začneme od nejtmavší barvy. Vyskládáme řadu 5 tmavých, nad ní dáme řadu méně tmavých a tak dále, dokud není vše nalepeno. Pokud nechcete, klidně to může být i na přeskáčku.

bottom-row-circles

second-row

middle-feathers

6. Jakmile máme peří na bříšku budoucí sovy na místě, můžeme začít nanášet krém pomocí cukrářského sáčku.

ready-to-frost

Začneme odspodu tak, že vytvoříme kuličky po obvodu dortu.

icing-balls

Kuličky poté špachtlí, nebo jídelním nožem zatřeme směrem vzhůru.

knife-up

Takto postupujeme po celém obvodu dortu.

all-around

Stejným způsobem pokračujeme až na vrch dortu.

second-layer

7. Dále si vytvoříme oči a zobák. Ze žluté hmoty uhnětené do jehlanu si vytvoříme zobák. Poté vykrojíme oči. Bílé kruhy mají průměr 2,5 cm, černé mají průměr cca 2 cm. Nakonec vykrojíme duhovky. K tomu můžeme použít například nástavec cukrářského sáčku.

eye-balls-and-beak

8. Nejprve na dort přilepíme oči. Pomocí párátka připíchneme zobák. Pomocí tří kuliček žluté hmoty můžeme také vytvořit jednu a následně i druhou nožičku.

assembled-face

9. Ze zbytku hmoty vykrojíme 4 trojúhelníky pro uši. Ano ano, samozřejmě. Sovy uši nemají, mají chomáčky peří, ale takto je to nejsrozumitelnější. 🙂 Na uši použijeme kontrastní barvy. Na vnitřek světlou, na vnější tmavou.  Uši umístíme po stranách dortu.

ears

Pokud chcete dort dovést k nesnesitelné roztomilosti, můžete jej ozvláštnit nějakým doplňkem. V tomto případě je to červená mašlička.

A je to – perfektní dortová sovička. 🙂

owl-finished

 

Mohlo by vás zajímat: dorty pro děti, narozeninové dorty, originální dezerty, originální dorty, sovičky, tvořivé dorty, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: joyfullyhome.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře