Pizzoví šneci s parmazánem a čabajkou z křupavého máslového těsta

Nesmrtelná klasika a skvělá chuťovka k pohoštění hostů. Tito pizzoví šneci jsou z křehkého máslového těsta, které dodává pikantní náplni příjemný podtón a intenzivní chuť. Plus je zde hromada sýra, která také jistě přijde k chuti :).

  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí
  • Porce: cca 32 kusů

Ingredience

Těsto

  • 375 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 200 g másla, nakrájeného na kostky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 55 ml mléka
  • 2 vejce, rozšlehaná

Náplň

  • rajčatová omáčka/sugo/kečup
  • 100 g strouhaného eidamu
  • 50 g parmazánu, strouhaného
  • 80 g čabajky, nakrájené na kolečka

Na potření

  • 1 malé vejce, rozšlehané

pizza_pinwheels_mainimage2

Postup

  1. Droždí nechte rozpustit v mléce.
  2. Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. přidejte studené máslo a pomocí vidličky jej vmíchejte do mouky, měly by se vytvořit menší hrudky.
  3. Poté přilijte mléko s droždím a vypracujte do hladkého a viskózního těsta.
  4. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte hodinu až dvě kynout.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučeném povrchu rozdělte těsto na poloviny. Každý kus rozválejte na přibližně 40×25 cm velikosti.
  6. Na každý rozprostřete rajčatovou omáčku, polovinu množství strouhaného sýra, parmazánu a čabajky.
  7. Oba pláty těsta srolujte do ruličky a nakrájejte na tlustší kolečka – přibližně 2,5 cm.
  8. Kolečka přendejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte přibližně 20 minut nebo dozlatova.

BEZ KOMENTÁŘE