Přejít na obsah
Menu
recept-na-pizzove-sneky-s-bazalkou

Pizzoví šneci s parmazánem a čabajkou z křupavého máslového těsta

Nesmrtelná klasika a skvělá chuťovka k pohoštění hostů. Tito pizzoví šneci jsou z křehkého máslového těsta, které dodává pikantní náplni příjemný podtón a intenzivní chuť. Plus je zde hromada sýra, která také jistě přijde k chuti :).

Zobrazit více

Ingredience

Těsto

  • 375 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 200 g másla, nakrájeného na kostky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 55 ml mléka
  • 2 vejce, rozšlehaná

Náplň

  • rajčatová omáčka/sugo/kečup
  • 100 g strouhaného eidamu
  • 50 g parmazánu, strouhaného
  • 80 g čabajky, nakrájené na kolečka

Na potření

  • 1 malé vejce, rozšlehané

pizza_pinwheels_mainimage2

Postup

1

Droždí nechte rozpustit v mléce.

2

Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. přidejte studené máslo a pomocí vidličky jej vmíchejte do mouky, měly by se vytvořit menší hrudky.

3

Poté přilijte mléko s droždím a vypracujte do hladkého a viskózního těsta.

4

Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte hodinu až dvě kynout.

5

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučeném povrchu rozdělte těsto na poloviny. Každý kus rozválejte na přibližně 40×25 cm velikosti.

6

Na každý rozprostřete rajčatovou omáčku, polovinu množství strouhaného sýra, parmazánu a čabajky.

7

Oba pláty těsta srolujte do ruličky a nakrájejte na tlustší kolečka – přibližně 2,5 cm.

8

Kolečka přendejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte přibližně 20 minut nebo dozlatova.

Mohlo by vás zajímat: čabajka, kynuté těsto, parmazán, pečení, pohoštění, posezení, rajčatový protlak, silvestr, slané recepty, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: www.homecookingadventure.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře