Pikantní švestkové čatní s rozinkami a skořicí

Obohaťte jídelníček netradičním švestkovým čatní, které se skvěle hodí ke grilovanému, restovanému nebo i pečenému masu. Můžete jej použít i jako přílohu či mazání na jednohubky. 🙂

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 12 menších zavařovacích sklenic

Ingredience

  • 1 kg švestek, vypeckovaných
  • 4 červené cibule, nakrájené
  • 6 stroužků česneku, nadrcených
  • 1 hrst rozinek
  • 250 ml octa
  • 400 g cukru
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (lze nahradit sušeným)
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • špetka soli
  • špetka skořice

svestkove_catni_pikantni_od_vendy_3

Postup

  1. Pecky vypeckujte a poté navažte 1 kilogram. Nakrájejte je na malé kousky, vložte do hrnce a nechte chvíli vařit. Po chvíli přidejte nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Nechte vše povařit přibližně 40 minut za občasného míchání.
  2. Hotové čatní vložte do čistých sklenic, uzavřete a sterilujte při 80 °C přibližně 15 minut.

TIP: Pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete přidat nakrájenou chilli papričku nebo chilli koření.

BEZ KOMENTÁŘE