Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Silvestrovské pohoštění nemusí být stále jen chlebíčky a chipsy :). Vyzkoušejte připravit domácí sladce pikantní křupavé ořechy, které skvěle doplní slavnostní tabuli. Nejlepší jsou ještě teplé.
  • Doba přípravy: 15 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ¼ hrnku medu
  • 1 lžička chilli, popř. dle chuti
  • 360 g kešu ořechů, nesolených
  • 2 lžíce třtinového cukru nebo kokosového cukru
  • 1.5 lžičky soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C a plech vyložte pečícím papírem.

2

V míse smíchejte med a chilli. Vložte na pár sekund do mikrovlnky, jen tak, abyste směs lehce ohřáli.

3

Poté přidejte kešu a promíchejte tak, aby se všechny obalily směsí.

4

Rozprostřete je na připravený plech v jedné vrstvě a vložte do trouby na 10 až 15 minut. Po pěti minutách pečení je promíchejte. Čas pečení se může měnit, ořechy vyndejte až lehce zhnědnou.

5

Promíchejte třtinový cukr se solí, ořechy nechte 5 minut chladnout a poté je promíchejte se solí a cukrem.

6

Nechte vše vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polníčková polévka s celerem a pórkem

Bezlepkový čokoládový dortík

Vanilková roláda s jahodovým džemem a krémovou náplní

Tvarohové lievance

Piškotoví brum(l)íci

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Nadýchaný čokoládový krém s malinami a kokosovou šlehačkou

Špagety s tuňákem a cizrnou

Thajská polévka s kokosovým mlékem

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy