Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Silvestrovské pohoštění nemusí být stále jen chlebíčky a chipsy :). Vyzkoušejte připravit domácí sladce pikantní křupavé ořechy, které skvěle doplní slavnostní tabuli. Nejlepší jsou ještě teplé.

  • Doba přípravy: 15 minut

Ingredience

  • ¼ hrnku medu
  • 1 lžička chilli, popř. dle chuti
  • 360 g kešu ořechů, nesolených
  • 2 lžíce třtinového cukru nebo kokosového cukru
  • 1.5 lžičky soli

honey-chili-roasted-cashews-680x1020

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  2. V míse smíchejte med a chilli. Vložte na pár sekund do mikrovlnky, jen tak, abyste směs lehce ohřáli.
  3. Poté přidejte kešu a promíchejte tak, aby se všechny obalily směsí.
  4. Rozprostřete je na připravený plech v jedné vrstvě a vložte do trouby na 10 až 15 minut. Po pěti minutách pečení je promíchejte. Čas pečení se může měnit, ořechy vyndejte až lehce zhnědnou.
  5. Promíchejte třtinový cukr se solí, ořechy nechte 5 minut chladnout a poté je promíchejte se solí a cukrem.
  6. Nechte vše vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

 

BEZ KOMENTÁŘE