Pečené skořicové koblížky bez lepku

Příjemně sladké skořicové donuty, které jsou z bezlepkového těsta a dokonce bez rafinovaného cukru :). Příprava je velmi rychlá, do půl hodiny je máte hotové.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 9 kousků
  • Nutriční hodnoty (na 1 koblížek): Kalorie: 170, Tuk: 15 g, Sacharidy: 3 g

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • ¼ hrnku medu
  • 1½ hrnku mandlové mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička vinného kamene
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • ⅛ lžičky mletého muškátového oříšku
  • skořicový cukr na obalení – 2 až 3 lžíce kokosového cukru + 1/2 lžičky mleté skořice

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rozšlehejte vejce a přidejte zbytek ingrediencí. Ručně promíchejte a vymažte plech na donuty olejem.
  3. Těsto nalijte do cukrářského sáčku a naplňte jím připravený plech na 9 standardních donutů.
  4. Pečte je v předehřáté troubě přibližně 10 až 16 minut. Poté je nechte chvíli chladnout a vyndejte z forem.
  5. Smíchejte cukr se skořicí a obalte v něm koblížky.

BEZ KOMENTÁŘE